Ce Mancam in Bulgaria?



O vacanta intodeauna trebuie planificata din timp pentru a va putea bucura de toate avantajele sale, mai ales daca este o vacanta intr-o alta tara. Dupa ce ati cercetat constiinciosi lista de oferte de turism pentru Bulgaria de exemplu, este cazul sa va documentati putin in privinta atractiilor din zona in care veti merge si evident despre bucataria cu specific bulgaresc ce se aude ca ar fi minunata daca stiti ce sa alegeti. Vorbind despre mancare, fara de care nu se poate trai, fiind intr-o tara diferita, nu trebuie sa va multumiti cu mancarurile bine-cunoscute, banale ci trebuie sa incercati mancarea poporului respectiv. Bulgaria are o bucatarie ce imbina armonios carnea, sosurile, legumele si branzeturile de multe ori tote in acelas fel de mancare, oricat de imposibil ar parea. Si le iese aceasta combinatie de minune! Pe langa acest aspect, salatele si sosurile lor pe baza de iaurt si branza sunt delicioase si se potrivesc cu orice mancare ati alege la felul doi.
Astfel la bulgari puteti testa urmatoarele feluri de mancare cu cea mai mare incredere:
  • Tarator - o supa rece  racoritoare de iaurt si castraveti.
  • Supe de pui sau rosii cu un total alt gust decat cel pe care-l cunoasteti.
  • Ciushki Biurek - un fel de salata de ardei copti umpluti cu branza framantata si verdeata dati prin ou cu faina si prajiti.
  • Salata Snejanca (sau Alba ca Zapada in traducere) - o salata din iaurt lasat la scurs, castraveti, verdeata si nuci macinate.
  • Salata Shopska - o salata cu castraveti, rosii, ceapa, ardei, telemea si patrunjel.
  • Ghiuvece - un fel de ghiveci romanesc de legume cu sau fara carne tinut la cuptor.
  • Kavarma - mancare gatita in vase speciale de pamant tot la cuptor, din  porc sau pui cu ceapa, ardei, cascaval sau o alta varianta cu rosii, branza, cascaval si ardei.
  • Sachi - mancare cu pui sau porc, brocoli, ardei, morcovi si branza evident gatita pe un fel de plita incinsa la cuptor, ca aproape toate preparatele.
  • Mismash - omleta amestecata cu rosii, ardei copti, ceapa si bucatele de branza.
  • Kepapce - micii bulgaresti.
  • Banita - o placinta cu branza.
  • Biurek - pateuri cu branza.
  • Painea lor este un fel de focacia coapta cu diverse arome de condimente si cu usturoi, ceapa, salam sau  cu branza.
In materie de dulciuri seamana mult cu turcii: baclava, sarailii, clatie, cozonaci, gogosi. De baut va puteti delecta cu rachie specific bulgareasca, Mastica - lichiorul lor de menta, delicios sau de ce nu chiar cu bere bulgareasca. Acestea sunt numai cateva dintre cele mai bune preparate bulgaresti iar abia dupa ce le incercati pe acestea puteti trece la a comanda mancaruri simple sau cu influente romanesti care oricum va vor surprinde si ele fiind preparate cu aceleasi ingrediente dar intr o maniera proprie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu