Facilitatile unui Telefon Mobil



Lucruri de care poate ar trebui sa tineti seama cand va alegeti un telefon mobil: culorile display-ului (256K este average), daca are bluetooth sau nu, infrared-ul este deja de domeniul trecutului, daca este 3G sau nu, aici este de preferat 3G, fiindca asta inseama ca puteti folosi si functia video call si internetul are o viteza mult mai buna si tot pentru acest lucru este de preferat sa aiba accelerometru. Cand ai un telefon normal nu iti dai seama cu siguranta ce inseama acest lucru dar imediat poti remarca diferenta pe unul cu accelerometru. Telefoanele noi mai vin cu urmatoarele facilitati integrate: Facebook dedicated key. SNS integration. Google Search, Maps, Gmail. YouTube, Google Talk, Picasa integration. MP3/AAC+/WAV/WMA player. MP4/H.264 player. Organizer. Document viewer. Voice memo. Mai nou toate telefoanele mobile au incacator si cablu de date cu mufa microUSB, si casti/handsfree cu jack de 3.5.

Daca stabilirea unui standard universal pentru incarcatoarele telefoanelor mobile a tot fost discutata si contestata de catre unii producatori, Comisia Europeana a remis un comunicat oficial prin care, de anul viitor mufa de tip micro USB va fi obligatorie pentru toti producatorii de telefoane mobile care vand in Europa. Initial se discutase ca standardul miniUSB sa fie ales. De asmenea, comisia a stabilit si obligativitatea fabricarii de incarcatoare universale pentru telefoanele mobile. Chiar daca unele telefoane au din fabricatie mufe microUSB, multe dintre acestea sunt folosite doar pentru tranfer de date, Decizia Comisiei Europene obligand ca acestea sa poata fi folosite si pentru incarcarea telefonului. 

Pana acum, decizia a fost sprijinita de 14 producatori: Apple, Emblaze Mobile, Huawei Technologies, LG, Motorola, NEC, Nokia, Qualcomm, Research in Motion (BlackBerry), Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile, Alcatel, Texas Instruments si Atmel. Sursa: Comisia Europeana. Pe langa clasicele Yahoo, Gmail, Twitter, Facebook si Youtube, eu am mai folosit si urmatoarele aplicatii: Nimbuzz, Ebuddy, Wattpad, 4Shared, Google Reader, Opera Mini, Skype, AccuWeather, BlackList, iar pentru teme, in cazul in care telefonul vostru suporta aceasta optiune, puteti lua de pe Zedge.net sau Mobile9.com, unde gasiti de asemenea tonuri de apel, wallpapers si jocuri. Sper ca la un moment dat o sa va fie de folos ce am scris eu aici, nu sunt nici multimedia geek, sunt doar o fata pasionata de gadgeturi, ar fi un vis implinit sa lucrez intr-un service Gsm sau o companie de telefonie mobila/magazin GSM/Multimedia.